روکش تمام سرامیکی دندان چیست؟
روکش دندان اولین انتخاب کسانی است که می خواهند لبخند زیباتری داشته باشند. روکش تمام سرامیکی مطابق با شکل، رنگ و زیبایی دندان بیمار تهیه می شود که از مواد بسیار با کیفیت تولید می شوند. روکش سرامیکی بر پایه فلز سال هاست که برای روکش و بریج برای جایگزینی دندانهای از دست رفته استفاده میشود. با پیشرفت تکنولوژی استفاده از روکش تمام سرامیکی رایج تر شده است و جایگزین روکش های پایه فلزی شده است.
روکش تمام سرامیکی در چه شرایطی استفاده می شود؟
روکش تمام سرامیکی؛ در مواردی مانند دندان های از دست رفته، دندان های پوسیده که با پرکردن دندان قابل درمان نیست، در شکستگی دندان و برای اهداف زیبایی استفاده می شود.
روکش تمام سرامیکی چگونه اجرا می شود؟
دندان هایی که قرار است درمان شوند ابتدا تمیز می شوند. سپس دندانی که قرار است با روکش تمام سرامیکی پوشش داده شود با ابزار مخصوص تراش داده می شود. پس از برش دادن دندان، فرآیند قالب گیری انجام می شود. این فرآیند به شکل دیجیتال با فناوری تصویربرداری سه بعدی انجام می شود. روکش های موقت روی دندان ها قرار داده می شوند تا زمانی که روکش تمام سرامیکی دائمی ساخته شوند. روکش تمام سرامیکی که در آزمایشگاه ساخته شده، به دندان چسبانده می شود و فرآیند تکمیل می شود.
البته پس از اتمام فرآیند روکش تمام سرامیکی دندان، بیمار باید مانند گذشته به سلامت دهان و دندان خود توجه کند. نیازی به فرآیند نگهداری جداگانه برای روکش سرامیکی نیست.
مزایای روکش تمام سرامیکی چیست؟
تأثیر روانشناختی زیبایی روکش تمام سرامیکی بر افراد بسیار زیاد است. بسیاری از افراد ممکن است در روابط اجتماعی خود دچار مشکل شوند، زیرا از ظاهر دندان های خود رضایت ندارند. روکش تمام سرامیکی یکی از روش های پیشرفته در زمینه دندانپزشکی زیبایی است.
در مقایسه با روکش های مبتنی بر فلز، روکش تمام سرامیکی از نظر سازگاری بیولوژیکی، انتقال نور و خواص زیبایی شبیه دندان طبیعی است. علاوه بر این، با استفاده از چسبی که پیوند شیمیایی را ایجاد می کند، از نشت روکش جلوگیری می شود و مقاومت در برابر شکستگی و افتادن افزایش می یابد. روکش تمام سرامیکی مبتنی بر زیرکونیوم و IPS emax نیز در کلینیک دندانپزشکی دکتر قائمی استفاده می شود.
در صورت وجود دندان از دست رفته می توان این روکش ها را روی بریج یا ایمپلنت اعمال کرد. این روش همچنین ظاهر متقارن تری روی دندان ها ایجاد می کند.
معایب روکش تمام سرامیکی چیست؟
دوام روکش تمام سرامیکی با پایه فلزی بیشتر است. این پایه فلزی معمولا از پلاتین ساخته شده است. فلزات نمی توانند به طور کامل با دندان ها و لثه ها سازگار شوند و باعث از بین رفتن رنگ طبیعی روکش دندان می شوند.
یکی دیگر از معایب تیره شدن رنگ فلزات برای تثبیت آنها روی دندان است. بنابراین، یک ماده تیره در زیر دندان قرار می گیرد. رنگ تیره و ارغوانی که به مرور زمان در اطراف لثه دیده می شود به همین دلیل است. روکش سرامیکی به طور کامل با لثه منطبق نیستند، ممکن است بین دندان و روکش فاصله ایجاد کند. این شکاف ها می توانند باعث پوسیدگی دندان های طبیعی، تجمع بقایای مواد غذایی و بوی بد دهان شود.
آیا تفاوتی بین روکش سرامیکی پایه فلزی و روکش سرامیکی زیرکونیوم وجود دارد؟
ساختار بالایی هر دو نوع روکش با سرامیک پوشانده می شود. علاوه بر این، میزان دندان هایی که باید برای هر دو روکش تراش داده شود، تقریباً یکسان است. زیرسازی روکش سرامیکی از فلز ساخته می شود و مقاومت آن از زیرکونیا بیشتر است. روکش سرامیکی پایه فلزی می تواند یک انعکاس خاکستری و بد در لثه ایجاد کند. زیرساخت روکش های زیرکونیا از ماده سفید رنگی به نام زیرکونیم ساخته شده است. در این روش رنگ خاکستری زیر لثه ایجاد نمی شود.
طول عمر روکش تمام سرامیکی چقدر است؟
روکش سرامیکی در شرایط عادی به مدت ۵ سال بدون ایجاد مشکل برای بیمار مورد استفاده قرار می گیرد. در مواردی که هماهنگی بین روکش تمام سرامیکی و لثه به دلیل افزایش سن بیمار، مشکلات سلامتی، بهداشت نامناسب دهان و دندان و مسواک زدن نادرست از بین می رود، روکش سرامیکی باید تعویض شود.
روکش تمام سرامیکی درمانی است که به ایجاد لبخند زیبا به خصوص در بزرگسالان کمک می کند. زیبایی لبخند و موفقیت آمیز بودن از مهمترین مزیت های این روش درمانی است.
قیمت روکش تمام سرامیکی چقدر است؟
محدوده قیمت مشخصی برای روکش تمام سرامیکی وجود ندارد. قیمت روکش تمام سرامیکی با توجه به کیفیت مواد مورد استفاده و تجربه تکنسین متفاوت است. برای تعیین قیمت باید معاینه دهان و دندان انجام شود. معیارهایی مانند تجربه، دقت و کیفیت مواد ، استریلیزاسیون در فرآیند درمان کلینیک و دندانپزشکی که درمان روکش تمام سرامیکی انجام می دهد، از عوامل موثر بر قیمت روکش تمام سرامیکی هستند. برای سلامت دندان شما بسیار مهم است که به یک دندانپزشک متخصص مراجعه کنید تا درمان روکش تمام سرامیکی خود را به دقت انجام دهید.