۱۶ عادت بهداشت دهان و دندان که باید از آنها اجتناب کنید

عادت بهداشت دهان و دندان

فهرست مطالب

چند عادت بهداشت دهان و دندان که باید از آنها اجتناب کنید:

 

در اینجا، از بسیاری از متخصصان درباره ترفندهای بی خطری که همیشه در ذهن خود نگه می‌دارند، خواهید شنید. همه ما به دنبال ساده کردن روند زیبایی و عادت بهداشت دهان و دندان خود هستیم. اساساً، یک متخصص به نوعی (متخصص پوست یا تریکولوژیست برای موضوعات مرتبط با زیبایی) چند کار را فهرست می‌کند که با توجه به دانشی که در حرفه خود به دست آورده‌اند هرگز انجام نمی‌دهند.

ما نیز تصمیم گرفته‌ایم از این روند استفاده کنیم و از یک حوزه شروع کنیم که تقریباً در فضای زیبایی به آن توجه زیادی نمی‌شود:

مراقبت از دهان

مراقبت از دهان

مینای دندان سخت‌ترین ماده در بدن انسان است، اما ساختار آن می‌تواند به طرز شگفت آوری ظریف باشد. از آنجایی که مینای دندان حاوی سلول‌های زنده نیست، پس از شکسته شدن یا آسیب دیدگی توسط بدن ما قابل ترمیم نیست. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن همیشه برای محافظت از دندان‌ها در برابر ترک‌ها و حفره‌ها کافی نیست.

گاهی اوقات ما عادت‌های روزانه‌ای داریم که از آنها بی اطلاع هستیم که روی بهداشت و سلامت دهان و دندان ما تأثیر می‌گذارد. با کنار گذاشتن این عادات می‌توانیم از بسیاری از مشکلات جلوگیری کنیم.

در ادامه، چند کاری را میابید که هرگز و هرگز نباید برای مجموعه سفیدهای مرواریدی خود انجام دهید:

 

۱.     جرم گیری دندان در خانه:

شما می‌توانید از نظر فنی آن‌ها را برای استفاده در خانه خریداری کنید، اما پیشنهاد می‌کنیم این عمل را به حرفه‌ای‌ها واگذار کنید. جرم‌گیرهای دندانی برای متخصصان دندان‌پزشکی طراحی شده‌اند که مجهز به حذف باکتری‌ها و رسوبات کلسیفیه هستند.

این وسیله‌ها  تیز هستند و وقتی با بی‌تجربه بودن ترکیب شوند، نتیجه می‌تواند چندان زیبا نباشد. متخصصان هشدار می‌دهند که جرم‌گیرهای خانگی منجر به آسیب احتمالی مینای دندان و بافت نرم می‌شوند؛ بنابراین، اگرچه ممکن است فکر کنید با مراقبت‌های دندانپزشکی پیشرفت بیشتری می‌کنید، در واقع بهتر است اگر یک متخصص دندانپزشکی با تجربه نیستید، از این مرحله صرف‌نظر کنید.

 

۲.     فشار آوردن با زبان به دندان‌ها:

آیا تابه‌حال در مورد فشار دادن زبان شنیده‌اید؟ اگر نه: «بعضی از افراد عادت دارند هنگام قورت دادن، زبان خود را بین دندان‌های بالا و پایین به جلو فشار دهند، برخلاف فشار دادن لثه‌های بالای پشت دندان‌های جلویی بالا». ممکن است برای کسانی که با نکات مراقبت از دندان آشنا نیستند کمتر شناخته شده باشد، اما اگر به آن توجه نشود می‌تواند منجر به مشکلات بسیار جدی شود.

ادامه مطلب
مزایا و معایب ارتودنسی بدون کشیدن دندان

«این عادت به تنهایی می‌تواند منجر به سردرد، خوروپف، آپنه خواب، اختلالات  TMJ، بیماری دندان و لثه، و عود در درمان ارتودنسی شود» (مثلاً، یک دور دیگر از بریس‌ها). اگرچه ممکن است این چیزی نباشد که اکنون از آن آگاه هستید، اما ارزش این را دارد که نحوه قورت دادن خود را مشاهده کنید. اگر متوجه می‌شوید که زبان شما به دندان‌هایتان فشار می‌آورد، ممکن است بخواهید در صورت امکان به سمت حذف تدریجی این عادت کار کنید.

عادت بهداشت دهان و دندان

۳.     نداشتن یک برنامه بهداشت دهان و دندان:

شاید این یکی ناگفته نماند متخصصان می‌گویند: “من هرگز روال بهداشت دهان خود را نادیده نمی‌گیرم: نخ دندان کشیدن، مسواک زدن، خراش دادن زبان و شستشوی دهان.” اگرچه، برخی از متخصصان توصیه می‌کنند از دهان‌شویه‌های ضدعفونی‌کننده اجتناب کنید، زیرا این دهان‌شویه‌ها می‌توانند تمام باکتری‌های دهان شما را از بین ببرند (که حتی در دراز مدت می‌تواند منجر به بوی بد دهان شود!).

بهترین کار این است که یک شستشوی غیر ضدعفونی‌کننده را انتخاب کنید، به خصوص اگر قصد استفاده مکرر از آن را دارید. اگر می‌خواهید روال مراقبت از دهان خود را تنظیم کنید، آگاهی از عادات غذایی خود، به خصوص در مورد بافت مواد غذایی، مهم است. اگر غذاهای چسبناک یا شیرین می‌خورید، باید از نخ دندان کشیدن و مسواک زدن بیشتر آگاه باشید و وقتی نوشابه‌ها به میان می‌آید، سعی ‌کنید تا آنجایی که می‌توانید از نوشیدنی‌های اسیدی خودداری کنید، زیرا می‌توانند به‌مرورزمان روی مینای دندان تأثیر بگذارند و آن‌ها را از بین ببرند.

اگر در صبح یک فنجان آب لیمو مصرف کنید، کاملاً خوب است، اما ممکن است بخواهید از نوشیدن این نوشیدنی اسیدی در طول روز خودداری کنید (همچنین می‌توانید از طریق نی بنوشید تا تماس را به حداقل برسانید).

 

۴.     ناخن جویدن:

آیا هنگام خواندن این مقاله ناخن‌های خود را می‌جوید؟ ما می‌دانیم که ترک این عادت سخت است. اما با جویدن ناخن‌ها نه تنها می‌توانید باکتری‌ها را از دست‌ها به دهان منتقل کنید، بلکه باعث از بین رفتن مینای دندان نیز می‌شوید. دفعه بعد که میل به جویدن ناخن خود را احساس کردید، می‌توانید سعی کنید با فشردن یک توپ لاستیکی یا لمس انگشتان دستان خود را منحرف کنید.

ادامه مطلب
بهترین خدمات تخصصی ارتودنسی در شرق تهران با تجهیزات پیشرفته

مراقبت از دهان

۵.     استفاده از دندان‌ها به عنوان درب بازکن:

درست است که دندان‌ها ابزار هستند، اما فقط برای غذا نه چیز دیگری. هر بار که بطری را با دندان‌های خود باز می‌کنید، خطر شکستن آنها وجود دارد. ما می‌دانیم که این ممکن است برای یک یا دو ثانیه مفید باشد، اما در دراز مدت بهتر است روی یک بطری بازکن خوب سرمایه گذاری کنید و در هزینه‌های دندانپزشکی صرفه جویی کنید.

 

۶.     جویدن یخ:

اگرچه ممکن است جویدن یخ برای اکثر ما بی ضرر به نظر برسد، اما خوردن یخ می‌تواند باعث ترک خوردگی و شکستگی دندان‌ها شود. همچنین با گذشت زمان ممکن است دندان درد رخ دهد. غذاهای خیلی گرم و غذاهای خیلی سرد برای دندان مضر هستند.

 

۷.     استفاده اشتباه از خلال دندان:

 یک خلال دندان کوچک می‌تواند در دستان اشتباه به سلاح خطرناکی تبدیل شود! بسیاری از اوقات ما از خلال دندان به اشتباه استفاده می‌کنیم و به لثه‌هایمان آسیب می‌زند. در عوض، دفعه بعد می‌توانید از نخ دندان برای حذف مواد غذایی گیر کرده بین دندان‌ها استفاده کنید.

 

۸.     اختلالات تغذیه‌ای:

 اختلالات تغذیه‌ای، سوء تغذیه و به خصوص مصرف زیاد شیرینی‌ها باعث پوسیدگی دندان می‌شود. علاوه بر این، مشکلات معده و استفراغ ناشی از این مشکلات باعث پوسیدگی، فرسایش و پوسیدگی دندان می‌شود، اما باعث بوی بد دهان نیز می‌شود.

مراقبت از دهان

۹.     جویدن مداد و خودکار:

 این نه تنها برای دندان‌های شما مضر است، بلکه برای قلم شما نیز مضر است. اکثر ما زمانی که روی چیزی تمرکز می‌کنیم، قلم خود را گاز می‌گیریم. این عادت بلافاصله به دندان‌ها آسیب نمی‌رساند، اما زمانی که دائمی شود، به‌مرورزمان باعث ایجاد ترک و پوسیدگی می‌شود.

 

۱۰.  جویدن آب نبات و آدامس:

کسی نیست که نداند غذاهای شیرین بر سلامت دهان و دندان تأثیر منفی می‌گذارد. انواع زیاد این مواد قندی مانند آدامس می‌تواند باعث پوسیدگی دندان شود.

 

۱۱.   پیرسینگ زبان:

 پیرسینگ زبان می‌تواند باعث ترک خوردن و شکستن دندان‌ها شود. به همین ترتیب، سوراخ کردن لب نیز می‌تواند آسیب مشابهی ایجاد کند. اصطکاک جسم فلزی روی لثه می‌تواند به لثه آسیب برساند و به‌مرورزمان منجر به از دست دادن دندان شود. پیرسینگ همچنین راه را برای لانه سازی باکتری‌ها در دهان هموار می‌کند.

 

۱۲.  مصرف زیاد قهوه و سیگار:

 اگر بیش از حد قهوه مصرف کنید، ممکن است دندان‌هایتان به‌مرور زمان تغییر رنگ داده و زرد شوند. اگر نگران تغییر رنگ دندان‌های خود هستید، با دندانپزشک خود صحبت کنید. مصرف دخانیات مانند سیگار نیز باعث ایجاد لکه روی دندان‌ها و بیماری لثه می‌شوند. نباید فراموش کرد که سیگار کشیدن نیز می‌تواند منجر به سرطان لب، زبان و دهان شود.

ادامه مطلب
یک مخترع از امریکا یک مرطوب کننده هوا انقلابی را با الهام از فناوری مسواک به ثبت رساند.

 

۱۳.  فشردن و ساییدن دندان‌ها:

عادات فشردن که معمولاً به دلیل استرس اتفاق می‌افتد، گاهی اوقات در طول روز خود را نشان می‌دهد. این امر باعث سایش دندان، حفره و تحلیل لثه می‌شود. توجه به عدم مصرف غذاهای سفت در طول روز مفید است. علاوه بر این، برای بیمارانی که چنین عادات بدی دارند، مفید خواهد بود که به دندانپزشک خود مراجعه کنند و وسایل مخصوص درمان خود را تهیه کنند. یکی از راه‌حل‌های جایگزین برای این عادات، استفاده از بوتاکس است.

 

۱۴.  مصرف زیاد غذاهای اسیدی، نوشیدنی‌های انرژی‌زا و آب‌میوه‌ها:

مصرف زیاد غذاهای اسیدی در طول روز و استفاده بیش از حد از نوشیدنی‌های انرژی‌زا باعث حمله قند و اسید به دندان‌ها می‌شود. زیاده روی در مصرف این گونه غذاها خیلی سریع باعث پوسیدگی دندان می‌شود. به خصوص در نوزادانی که دندان‌های شیری دارند، قطعاً نباید چنین نوشیدنی‌ها و خوراکی‌هایی به نوزاد داده شود.

به همین ترتیب، اگرچه آب میوه‌ها حاوی انواع بسیاری از ویتامین‌ها هستند، اما میزان قند بسیار بالایی دارند. خوردن میوه به جای آب‌میوه‌های آماده یا فشار دادن آب میوه خود، فرایند بسیار مفیدتری برای دندان‌ها خواهد بود. علاوه بر این، رقیق کردن آب میوه‌های آماده باعث کاهش قند موجود در آن می‌شود، بنابراین ضرر کمتری برای دندان‌ها دارد.

مراقبت از دهان و تغذیه

۱۵.  خوردن تنقلات مکرر در طول روز:

مصرف تنقلات زیاد در طول روز و مصرف غذاهای شیرین، میزان باقی ماندن مواد غذایی بین دندان‌ها را افزایش می‌دهد. به این دلایل، اگر غذاهایی که به طور مکرر مصرف می‌شوند با نخ دندان یا مسواک زدن تمیز نشوند، باعث پوسیدگی سریع دندان‌ها می‌شوند.

 

۱۶.  استفاده از شیشه شیر:

خواباندن نوزاد با شیشه شیر در دهان می‌تواند به خوابیدن او کمک کند. اما نباید با بطری در دهان بخوابد. این برای دندان هم خطرناک است و هم مضر. آب‌میوه‌های شیرین، شیر و شیر خشک در بطری‌ها به دندان‌های آن‌ها آسیب می‌رسانند. اگرچه از شیشه شیر برای کمک به خواب نوزاد استفاده می‌شود، اما باید مراقب بود که بعد از خواب آن را در دهان نگذارید.

اطلاعات نویسنده

مطالب مشابه

دلایل نیاز به جراحی دندان کودکان
دندانپزشکی کودکان
دکتر محمد قائمی

دلایل نیاز به جراحی دندان کودکان

دلایل نیاز به جراحی دندان در کودکان می‌تواند شامل عوامل مختلفی باشد، از مراقبت‌های معمول تا رسیدگی به مسائل رشدی گرفته تا مداخلات اورژانسی پس

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا عبارت زیر را پاسخ دهید *

"(ضروری)" indicates required fields