۷ روش خانگی درمان خارش لثه

فهرست مطالب

همین الان رایگان مشاوره شو!

"(ضروری)" indicates required fields

خارش لثه چیست؟ چگونه خارش لثه را درمان کنیم؟

خارش لثه می تواند در انواع مختلفی دیده شود. خارش لثه ممکن است به دلایل آلرژیک ایجاد شود. همچنین اگر عادت به دندان قروچه کردن داشته باشید، ممکن است خارش نیز رخ دهد. یکی دیگر از دلایل خارش می تواند بیماری های لثه یا کام باشد.

می توان گفت که اکثر افرادی که خارش لثه را تجربه می کنند، در لثه های خود التهاب دارند. اگرچه خارش لثه شما را بسیار ناراحت می کند، اما تشخیص علت خارش بسیار آسان است و به راحتی می توان آن را درمان کرد. با مراجعه به دندانپزشکان متخصص می توانید علت خارش لثه خود را بررسی کنید و توصیه های لازم را برای رفع این مشکلات دریافت کنید.

چگونه خارش لثه را درمان کنیم؟

دلایل خاصی برای خارش لثه وجود دارد و همچنین روش های درمانی مختلفی برای هر یک از انواع خارش لثه وجود دارد که ممکن است به دلایل مختلف ایجاد شود. در این مقاله با توجه به عواملی که باعث خارش می شود، اطلاعاتی در مورد روش های درمان آن به شما ارائه می دهیم.

خارش لثه و عقب نشینی لثه

درمان خارش لثه به دلیل تشکیل پلاک

خارش لثه انواع مختلفی از باکتری ها در دهان انسان بوجود می آورد. این باکتری‌ها می‌توانند با ترکیب قندهای موجود در غذاهای مختلفی که مصرف می‌کنید ، منجر به تشکیل پلاک شوند. اگر پلاک های ایجاد شده در دهان با تمیز کردن دهان و دندان ها پاک نشوند، به تدریج تکثیر شده و به لثه ها می چسبد و باعث خارش لثه و مشکلات مختلف در آن ناحیه می شود. پلاک دندان، لثه های شما را تحریک می کنند و باعث خارش، خونریزی و یا تورم می شوند.

برای جلوگیری از تشکیل پلاک در دهان و دندان و جلوگیری از خارشی که ممکن است در لثه ایجاد شود، باید به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت دهید. در حین رعایت بهداشت دهان و دندان، باید دندان های خود را مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید.

 

خارش لثه ناشی از بیماری های لثه

اختلالات مختلفی ممکن است در لثه ایجاد شود. برخی از بیماری های لثه می توانند باعث خارش در لثه ها شوند. تورم و خونریزی در لثه ها معمولاً به دلیل التهاب لثه اتفاق می افتد. البته در برخی موارد خارش لثه می تواند باعث این مشکلات شود. برای درمان بیماری های ناشی از لثه می توانید از پزشکان متخصص کمک بگیرید.

ادامه مطلب
فیشور سیلانت

 

خارش لثه ناشی از آلرژی

آلرژی معمولا باعث خارش در بینی، چشم و پوست می شود. با این حال، برخی از واکنش های آلرژیک نیز می تواند باعث خارش در لثه ها شود. اگر ناخواسته یا عمداً غذایی مصرف کنید که به آن حساسیت دارید یا اگر این محصول را در دهان خود بگذارید، ممکن است خارش، سوزش و تورم در لثه‌ها ایجاد شود.

افراد مبتلا به انواع خاصی از آلرژی به گرده ممکن است در صورت بروز واکنش آلرژیک، تورم داخل دهان، خارش لثه و گلو را تجربه کنند. به همین دلیل، هم برای سلامت عمومی و هم برای سلامت دهان و دندان بسیار مهم است که از مصرف غذایی که به آن حساسیت دارید خودداری کنید.

عکس خارش لثه

خارش لثه بعد از جراحی

پس از از انجام جراحی در قسمت داخلی و اطراف دهان، ممکن است واکنش های آلرژیک در لثه های شما رخ دهد و باعث خارش لثه شود. به عنوان مثال، افراد تحت برای برداشتن دندان عقل خود جراحی کوچکی انجام می دهند. پس از کشیدن دندان های نهفته، ممکن است خارش در لثه ها ایجاد شود تا زمانی که آن ناحیه بهبود یابد. اگر به این دلیل لثه های شما خارش دارند، می توانید با شستشوی دهان با محلول آب نمک، خارش لثه خود را تسکین دهید. علاوه بر این می توانید با مراجعه به پزشکان متخصص انواع داروهای ضد خارش را تهیه کنید.

اگر لثه های شما بعد از عمل خارش دارند، قطعا نباید لثه های خود را خارش دهید. زیرا بروز خارش نشان دهنده بهبود ناحیه جراحی است. اگر این ناحیه را بخراشید، هم بر روند درمان تاثیر منفی می‌گذارید و هم ممکن است مشکلات جدی‌تری بوجود آورید.

تغییرات هورمونی

تغییرات در سطح هورمون بدن می تواند بر سلامت لثه تأثیر منفی بگذارد. در دوره هایی که سطح هورمون بانوان متغیر است، مانند بلوغ، دوره قاعدگی، بارداری یا یائسگی، ممکن است خارش لثه رخ دهد. علاوه بر خارش، خونریزی و درد لثه و حساسیت در لثه نیز از علائمی است که در این بازه های زمانی دیده می شود.

 

همین الان رایگان مشاوره شو!

"(ضروری)" indicates required fields

خشکی دهان

یک دهان سالم روزانه مقدار مشخصی بزاق ترشح می کند و داخل دهان را مرطوب نگه می دارد. برخی شرایط یا دارو ها مانع از تولید بزاق کافی در دهان می شوند و می توانند باعث خشکی دهان شوند. خارش لثه یکی از شایع ترین علائم خشکی دهان است.

ادامه مطلب
جرمگیری و بروساژ دندان

دستگاه های داخل دهانی

ابزارهایی مانند دندان مصنوعی و سیم هایی که در دهان قرار می گیرند. وقتی به درستی داخل دهان قرار نگیرند می توانند باعث ایجاد مشکل شوند. ذرات غذا ممکن است بین دستگاه و ساختارهای دهانی فرار کنند. ذرات غذا باعث رشد باکتری های مضر در دهان و عفونت می شود. در این صورت ممکن است مشکلاتی مانند خارش، حساسیت و التهاب لثه ایجاد شود.

دندان قروچه (براکسیسم)

دندان قروچه ، همچنین می تواند لثه ها را تحریک کند و به مرور زمان باعث خارش شود. دندان قروچه معمولاً به طور غیرارادی در شب اتفاق می افتد. در هنگام خواب، فک ها فشرده می شوند، دندان ها به هم فشرده می شوند. در نتیجه دندان قروچه، مینای دندان، لثه و دندان آسیب می بیند.

دندان قروچه یک بیماری دندانی است که علائم مختلفی مانند خارش در لثه، محدودیت حرکت فک، درد گونه هنگام بیدار شدن از خواب، مشکل در باز کردن دهان، احساس درد به سمت گوش و سر و حساسیت در ناحیه دهان ایجاد می کند.

خارش لثه

آسیب های داخل دهانی

آسیب های داخل دهانی یکی دیگر از علل احتمالی خارش لثه است. بیشتر زخم‌های لثه خود به خود بهبود می‌یابند، اما استفاده از دهان‌شویه‌های دارویی روند بهبود زخم لثه را تسریع می‌کند.

عوارض جانبی داروها

برخی از داروها نیز می توانند به عنوان یک عارضه جانبی باعث خارش لثه شوند. در صورت مواجه شدن با چنین وضعیتی، توصیه می کنیم به پزشک خود اطلاع دهید.

علل دیگر خارش لثه

  1. خارش دندان به دلیل تغییرات هورمونی در دوران بارداری
  2. حساسیت به خمیر دندان و اسپری های دهان
  3. تومور در لثه
  4. درماتیت آتوپیک
  5. درماتیت تماسی
  6. التهاب
  7. بیماری انسدادی صفرا
  8. نورودرماتیت
  9. دیابت
  10. آسیب اعصاب محیطی
  11. زخم در دهان و لثه

 

درمان خارش لثه

درمان خارش بسته به شرایطی که باعث ناراحتی می شود متفاوت است. خارش خفیف لثه را می توان با درمان های خانگی ساده تسکین داد.

داروهای آنتی هیستامین

داروهای آنتی هیستامین در برابر خارش لثه ناشی از واکنش آلرژیک موثر است.

استفاده از محافظ دهان

استفاده از محافظ دهان در حین ورزش از آسیب هایی که ممکن است در دندان ها و لثه ها ایجاد شود جلوگیری می کند.

جرم گیری پلاک دندان

پلاک روی لثه های تحتانی و بالایی را می توان توسط دندانپزشک با کمک دستگاه های مخصوص جرمگیری کرد. به کمک این روش خارش دندان ناشی از پلاک از بین می رود.

ادامه مطلب
ونیر کامپوزیتی

خارش لثه اطفال

درمان خانگی خارش لثه

 

مراقبت صحیح از دهان و دندان

مسواک زدن حداقل دو بار در روز نقش مهمی در حفظ سلامت دهان و دندان دارد. برای مسواک زدن دندان‌ها، خمیردندان‌های فلوراید دار را می‌توان در برابر تشکیل پلاک ترجیح داد.

آب نمک غرغره کنید

غرغره آب نمک برای مدتی در دهان به رفع خارش و سوزش لثه کمک می کند. ۱ قاشق غذاخوری نمک را به ۱ لیوان آب گرم اضافه کنید و مخلوط کنید. به مدت ۳۰ ثانیه با این آب غرغره کنید، سپس آن را تف کنید. این برنامه نباید بیش از ۷-۱۰ روز ادامه یابد.

 

همین الان رایگان مشاوره شو!

"(ضروری)" indicates required fields

درمان خانگی خارش لثه

تکه های یخ

استفاده از یخ در ناحیه خارش لثه می تواند خارش را تسکین.

با آب سرد غرغره کنید

اگر از خارش لثه رنج می برید، دهان خود را با آب سرد بشویید. غرغره کردن با آب سرد، ضایعات غذا، میکروب ها و غیره را که باعث خارش لثه می شوند را از بین می برد و به شما کمک می کند تا از شر التهاب و تورم خلاص شوید. از آنجایی که آب لوله کشی بسیار کلردار است، بهتر است برای این کار از آب آشامیدنی استفاده کنید.

از آب گازدار استفاده کنید

جوش شیرین را با آب مخلوط کنید و خمیر درست کنید، سپس این خمیر را به لثه های خود بمالید. جوش شیرین عفونت های باکتریایی که باعث خارش لثه می شوند را کنترل می کند. کمی آب به ۱ قاشق غذاخوری جوش شیرین اضافه کنید و خمیر غلیظی درست کنید. آن را روی لثه ها بمالید، کمی صبر کنید و دهان خود را با آب بشویید، همچنین می توانید به جای آب از پراکسید هیدروژن ۳ درصد استفاده کنید.

با پراکسید هیدروژن غرغره کنید

مقدار مساوی آب را با پراکسید هیدروژن ۳% که در داروخانه موجود است مخلوط کنید. با این محلول به مدت ۱۵-۳۰ ثانیه غرغره کرده و تف کنید. محلول پراکسید هیدروژن نیز یکی از درمان های خانگی برای خارش دندان است. از مصرف پراکسید هیدروژن برای بیش از ۱۰ روز خودداری کنید.

از ژل آلوئه ورا استفاده کنید

مطالعات علمی نشان داده است که ژل آلوئه ورا به تسکین التهاب به ویژه مربوط به دهان کمک می کند. برگ آلوئه ورا را ببرید، ژل داخل آن را خارج کنید و روی لثه بمالید. بعد از ۳-۵ دقیقه، دهان خود را با آب بشویید.

اطلاعات نویسنده

مطالب مشابه

دلایل نیاز به جراحی دندان کودکان
دندانپزشکی کودکان
دکتر محمد قائمی

دلایل نیاز به جراحی دندان کودکان

دلایل نیاز به جراحی دندان در کودکان می‌تواند شامل عوامل مختلفی باشد، از مراقبت‌های معمول تا رسیدگی به مسائل رشدی گرفته تا مداخلات اورژانسی پس

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا عبارت زیر را پاسخ دهید *

"(ضروری)" indicates required fields