بیماری لثه

فهرست مطالب

بیماری لثه زمانی رخ می دهد که لثه ها با باکتری عفونی شوند. عفونت باعث التهاب و تحریک بافت لثه می شود. بیشتر بزرگسالان در مقطعی از زندگی خود بیماری لثه را تجربه می کنند. بیماری لثه را می توان بدون جراحی در مراحل اولیه درمان کرد. اما اگر بیماری پیشرفت کرده و مشکلات جدی ایجاد کرده باشد، ممکن است برای درمان جراحی نیاز باشد. تشخیص و درمان زودهنگام بیماری لثه اهمیت بسیار بالایی دارد. 

بیماری لثه چندین مرحله مختلف دارد. بیماری لثه در مراحل اولیه به عنوان ژنژیویت شناخته می شود. هنگامی که التهاب لثه درمان نمی شود، رباط های پریودنتال ملتهب می شوند. این درجه از التهاب لثه “پریودنتیت” نامیده می شود. پریودنتیت یک مشکل جدی لثه است و باید به سرعت درمان شود. تشخیص علائم بیماری لثه در مراحل اولیه دشوار است.

علائم بیماری لثه چیست؟

علائم بیماری لثه در مراحل اولیه شامل تورم، قرمزی و حساس شدن لثه است. لثه ها ممکن است پس از مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن خونریزی کنند. علائم بیماری لثه را می توان به شرح زیر دسته بندی کرد:

  • لثه های قرمز و متورم: این اولین نشانه مشکل در لثه است. بیماری لثه معمولاً با التهاب در امتداد خط لثه شروع می شود.
  • بوی بد دهان: در شرایط عادی، باکتری های زیادی در دهان وجود دارد. باکتری ها از پلاک هایی که روی سطح دندان جمع می شوند تغذیه می کنند. هنگامی که پلاک ها تمیز نمی شوند، تعداد باکتری ها در دهان نیز افزایش می یابد. باکتری ها سمومی ترشح می کنند که می توانند لثه ها و دندان ها را تحریک کرده و باعث بوی بد دهان شوند.
  • تحلیل لثه ها: اگر دندان ها نسبت به قبل بلندتر به نظر می رسند ممکن است تحلیل لثه شروع شده باشد
  • دندان های حساس: حساسیت بیش از حد دندان ها به سرما و گرما از جمله علائم بیماری لثه است.
ادامه مطلب
مراقبت های بعد از جراحی لثه

درمان های غیر جراحی لثه  

پلاک و تارتار زمانی که زیر خط لثه قرار می گیرند باعث بیماری لثه می شوند. درمان این مشکل با جرمگیری دندان امکان پذیر است. دراین روش درمانی، دندانپزشک پلاک و تارتار را عمیقاً تمیز می کند. اگر فرد مستعد بیماری لثه باشد، دندانپزشک ممکن است بیش از دو بار در سال جرم گیری را توصیه کند. جرمگیری منظم به پیشگیری از بیماری های لثه کمک می کند.

جراحی لثه

مسواک زدن روزانه و نخ دندان کشیدن همراه با مراجعه منظم به دندانپزشک به حفظ سلامت و استحکام دندان های شما کمک می کند. اما رعایت بهداشت دهان و دندان فقط برای دندان های شما نیست، بلکه لثه های شما را نیز سالم نگه می دارد. معاینات منظم دهان و دندان به دندانپزشک شما این فرصت را می دهد که بیماری لثه را در مراحل اولیه تشخیص دهد و قبل از پیشرفت بیماری به مراحل غیر قابل درمان آن را درمان کند.

هنگامی که برای مدت طولانی از مراجعه به دندانپزشک خودداری می کنید، بیماری لثه می تواند پیشرفت کند و لثه های عفونی و را برای شما ایجاد کند که نیاز به جراحی دارند. اگر دندانپزشک شما را برای درمان بیماری لثه شما جراحی لثه را توصیه کرده است، باید به برخی از نکات توجه کنید:

بیماری لثه تنها دلیل جراحی لثه نیست. به عنوان مثال زمانی که لثه آنها بیش از حد دندان هایشان را می پوشاند که به عنوان “لبخند لثه ای” شناخته می شود، برخی از بیماران جراحی زیبایی لثه انجام می دهند.

ادامه مطلب
جراحی دندان عقل + [مراحل و هزینه ها]

انواع جراحی لثه

نوع جراحی لثه شما به شدت بیماری لثه و آسیب خاصی که به آن ناحیه وارد شده است بستگی دارد. انواع جراحی لثه عبارتند از:

۱. جراحی فلپ لثه

لثه‌ها برای جرمگیری عمیق از دندان‌ها جدا می‌شوند و سپس به جای خود در اطراف دندان‌ها بخیه زده می‌شوند. گاهی اوقات در طول جراحی نیاز به تغییر شکل استخوان است.

۲. برداشتن لثه

بافت لثه اضافی و بیش از حد لثه برای بهبود زیبایی و تمیز نگه داشتن سطح دندان برداشته می شود.

۳. جراحی لثه

بافت لثه برای زیبایی ظاهری ، گاهی اوقات در ترکیب با پیوند لثه تغییر شکل داده می شود.

۴. پیوند لثه

در پیوند لثه بافت از سقف دهان گرفته می شود و در دو طرف دندانی که به دلیل عقب نشینی لثه ها در معرض دید قرار می گیرد، پیوند زده می شود. این جراحی به کاهش حساسیت کمک می کند.

در طول دوره بهبودی به چه نکاتی باید توجه کرد

زمان بهبودی برای جراحی پریودنتال به نوع جراحی لثه بستگی دارد، اما اغلب پریودنتیست ها برای معاینه مجدد در عرض ۱ تا ۲ هفته برنامه ریزی می کنند. در طول دوره نقاهت، برای تمیز نگه داشتن دهان و جلوگیری از عفونت، باید از یک دهانشویه ضد عفونی کننده استفاده کنید. جراح شما همچنین ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کند.

در چند روز اول پس از جراحی، ممکن است به شما توصیه شود که غذاهای نرم بخورید و از فعالیت فیزیکی شدید اجتناب کنید. همچنین در تمام مراحل بهبودی باید از سیگار کشیدن خودداری کنید.

ادامه مطلب
بیهوشی دندان پزشکی کودکان

درد و ناراحتی جراحی لثه

اگر دندانپزشک شما جراحی لثه را توصیه کند، احتمالاً از خود می پرسید که آیا جراحی لثه دردناک است؟ پاسخ به این سوال متناسب با روش جراحی است، اما به طور کلی با استفاده از داروهای بی حسی، در طول عمل جراحی دردی احساس نمی کنید.

پس از جراحی، بیشتر افراد درد خفیفی دارند که می‌توان با مسکن‌ آن را مدیریت کرد. تورم متوسط ​​ممکن است روی صورت بیمار ایجاد شود. پریودنتیست اطلاعات دقیق تری در مورد نحوه مدیریت درد و تورمی که ممکن است داشته باشید به شما ارائه می دهد.

جایگزین جراحی لثه

ممکن است کاندید مناسبی برای درمان های جایگزینی باشید که نیازی به جراحی لثه ندارند. برای عقب نشینی لثه‌ها، در روش «پین‌هول» برای پیوند لثه از ابزار خاصی استفاده می‌شود که بافت لثه را آزاد کرده و آن را به موقعیت مناسب خود روی دندان‌ها منتقل می‌کند. هنگامی که لثه ها در جای خود قرار گرفتند، از نوارهای کلاژن برای تثبیت موقعیت لثه استفاده می شود.

یکی دیگر از درمان‌های غیرجراحی لثه، روش لیزری (LANAP) است که پاکت‌ بین لثه و دندان‌ها را درمان می‌کند. LANAP از لیزر برای از بین بردن باکتری ها در پاکت ها و برداشتن بافت عفونی استفاده می کند. لیزر فیبرهای کلاژن لثه را دوباره به دندان می چسباند.

اطلاعات نویسنده

مطالب مشابه

دلایل نیاز به جراحی دندان کودکان
دندانپزشکی کودکان
دکتر محمد قائمی

دلایل نیاز به جراحی دندان کودکان

دلایل نیاز به جراحی دندان در کودکان می‌تواند شامل عوامل مختلفی باشد، از مراقبت‌های معمول تا رسیدگی به مسائل رشدی گرفته تا مداخلات اورژانسی پس

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا عبارت زیر را پاسخ دهید *

"(ضروری)" indicates required fields