ارتودنسی

فهرست مطالب

ارتودنسی شاخه ای از دندانپزشکی است که به تشخیص، پیشگیری و درمان موقعیت نامناسب دندان ها و فک می پردازد. مهمترین مرحله درمان ارتودنسی تشخیص کامل مشکل است. در کلینیک دندانپزشکی قائمی علاوه بر روش‌های معاینه سنتی مانند عکس‌های داخل دهانی و خارج دهانی، رادیوگرافی دو بعدی و قالب‌ گیری، از فناوری‌ های پیشرفته ‌ای مانند توموگرافی کامپیوتری استریوفتوگرامتری، پرتو مخروطی و تصاویر اسکنر داخل دهانی برای ارزیابی سه‌بعدی ساختارهای داخل دهانی نیز استفاده می شود.

ارتودنسی دندان در هر سنی امکان پذیر است. براکت های ارتودنسی به طور کلی در جلوی دندان ها قرار می گیرد. با این حال، تکنیک‌های پیشرفته، امکان قرار دادن براکت‌های در پشت دندان را نیز فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: جراحی دندان با تکنولوژی مدرن و جدید

 

وضعیت نامناسب فک ها به صورت سه بعدی با لوازم ارتوپدی مورد استفاده در دوران کودکی قابل درمان است. به همین دلیل توصیه می کنیم به محض رویش اولین دندان آسیاب دائمی (تقریباً ۷ سالگی) به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. در این دوره درمان مشکلات اسکلتی با بریس و همچنین جراحی ارتوگناتیک پیچیدگی کمتری دارد.

مشکلات ارتودنسی چگونه و چرا ایجاد می شود؟

فک پایین بیمار جلوتر یا عقبتر است، اختلالات اسکلتی وجود دارد یا ساختار فک فرد ناهماهنگ است. اگر به عنوان مثال به چگونگی این مشکلات بپردازیم؛ مواردی مانند استفاده زیاد از شیشه شیر و پستانک در کودکی، مکیدن ناخن یا مکیدن انگشت از جمله عواملی هستند که فکر می کنیم در بروز مشکلات ارتودنسی موثر باشند. از دست دادن زودهنگام یا دیررس دندان های شیری که در سنین پایین رخ می دهد نیز می تواند باعث بروز چنین مشکلاتی شود.

ادامه مطلب
کلینیک دندانپزشکی طرف قرارداد بیمه تجارت نو (دکتر قائمی)

مراحل درمان ارتودنسی

درمان ارتودنسی شامل چندین مرحله مختلف است. در اولین مرحله متخصص ارتودنسی شما را معاینه می کند و مشکلاتی مانند ناسازگاری، ازدحام، کج بودن دندان ها و … را بررسی می کند. در معاینه ای که انجام خواهد شد، ارتودنتیست دهان بیمار را به طور دقیق بررسی می کند. سپس دقیق ترین اطلاعات را در مورد نحوه درمان به شما می دهد و مرحله آماده سازی آغاز می شود.

در مرحله آماده سازی باید در درجه اول بهداشت دهان و دندان رعایت شود. باید بررسی شود که آیا پوسیدگی در دهان وجود دارد یا خیر. ارتودنسی پس از مرحله آماده سازی با مرحله برنامه ریزی ادامه می یابد و ارتودنتیست پس از تکمیل اندازه گیری و تجزیه و تحلیل، گزینه های درمانی را به بیمار پیشنهاد می دهد. دلیل وجود بیش از یک گزینه این است که درمان ارتودنسی روش درمانی است که از بیماری به بیمار دیگر متفاوت است. این تغییرات با توجه به ساختار فک، دندان ها و ساختار دهان متفاوت است.

ابزارهای مورد استفاده در درمان ارتودنسی

  1. الاینر های شفاف
  2. لوازم ارتودنسی متحرک
  3. لوازم ارتودنسی ثابت
  4. لوازم پیچی

آیا درمان ارتودنسی باعث ایجاد درد خواهد شد؟

لوازمی که در دهان قرار می گیرند می توانند در طول روز مزاحم شما باشند، البته نه همیشه. با این حال، پزشک توصیه های لازم برای راحتی و عادت شما خواهد داد. پس از مدتی که به لوازم ارتودنسی عادت کردید ، دیگر مشکلی نخواهید داشت.

مزایای الاینر های شفاف در درمان ارتودنسی

  1. با قابلیت متحرک و پلاگین خود روند درمان شما را تسهیل می کند.
  2. این روش درمانی دردی را که در روش های دیگر تجربه خواهید کرد، از بین می برد و تضمین می کند که روند درمانی شما آسان است.
  3. ترازهای شفاف توصیه شده توسط متخصص ارتودنسی، با تناسب کاملی که برای دهان شما فراهم می کند، از هرگونه فشار دادن یا ناراحتی فک در زندگی شما جلوگیری می کند.
  4. روند درمان شما را تسریع می کند و به شما این امکان را می دهد که خیلی زودتر از درمان های معمولی سلامت خود را به دست آورید.
  5. به شما این امکان را می دهد که از ایجاد بوهای تحریک کننده ای که ممکن است در دهان شما ایجاد شود با امکان پوشیدن و خارج کردن آن جلوگیری کنید.
ادامه مطلب
5 مورد از علل، علائم و روش های درمان دندان قروچه چیست؟

زمان و سن شروع درمان ارتودنسی

اولین معاینه ارتودنسی کودک شما باید تا سن هفت سالگی انجام شود. در این سن، اگرچه به نظر می رسد که دندان ها به درستی تراز شده اند، اما ممکن است یک مشکل پنهان وجود داشته باشد. علائمی وجود دارد که نشان دهنده این مشکلات است:

  1. عدم تعادل ساختار صورت و فک
  2. تنفس دهانی
  3. مشکل در عملکرد دهان و دندان مانند جویدن، صحبت کردن و بسته شدن دهان
  4. داشتن عادات بد مانند مکیدن شست، جویدن ناخن، جویدن گونه و لب
  5. ساختارهای فک بیش از حد در قسمت جلو یا عقب فک قرار گرفته اند.
  6. بسته شدن غیر تماسی یا غیر طبیعی دندان ها در فک پایین و بالا
  7. از دست دادن زودهنگام یا دیررس دندان های شیری
  8. وجود دندان های کج، نابجا یا نهفته

بیمارانی که تمایلی به استفاده از بریس ندارند، می توانند با الاینر شفاف درمان ارتودنسی را انجام دهند. استفاده منظم از این الاینر شفاف به جز در وعده های غذایی کافی است.

مراقبت های دهان و دندان و مسائلی که در طول درمان ارتودنسی باید در نظر گرفته شود

اقدامات ذکر شده به جلوگیری از تشکیل پوسیدگی در طول درمان و جلوگیری از آسیب به وسایل مورد استفاده کمک می کند.

  • پس از هر وعده غذایی، دندان ها باید طبق دستورالعمل ارتودنتیست مسواک زده شوند.
  • فضای بین دندانی باید حداقل یک بار در روز با استفاده از مسواک بین دندانی و نخ دندان تمیز شود.
  • برای بررسی پوسیدگی و لثه ها باید به طور مرتب به دندانپزشک مراجعه کنید.
  • در طول درمان ارتودنسی، قرار ملاقات ها باید به طور منظم انجام شود.
  • وسایل مورد نیاز برای درمان باید به طور منظم استفاده شوند.
  • مواد غذایی چسبنده که ممکن است باعث خراب شدن، شکستن یا جدا شدن دستگاه ارتودنسی شوند، نباید مصرف شوند.
  • از مصرف غذاهای سفت تا حد امکان اجتناب شود، غذا به صورت لقمه های کوچک مصرف شود و از گاز گرفتن با دندان های جلویی خودداری شود. میوه های دارای دانه را باید با برداشتن دانه مصرف کرد.
  • روند عادت کردن به دستگاه حدود ۷-۱۰ روز طول می کشد. گاهی اوقات ممکن است درد و حساسیت در دندان‌ها وجود داشته باشد. در صورت مواجه شدن با چنین شرایطی، باید طبق توصیه های ارتودنتیست خود عمل کنید.
  • درمان ارتودنسی خود را توسط یک متخصص انجام دهید.
ادامه مطلب
فیشور سیلانت

اطلاعات نویسنده

مطالب مشابه

درمان خانگی التهاب لثه
بهداشت دهان و دندان
دکتر محمد قائمی

درمان خانگی التهاب لثه

التهاب لثه نشانه‌ای از مشکلات رایج دهانی است که ممکن است باعث درد و ناراحتی ایجاد شود و به سلامت لثه‌ها آسیب برساند. روش‌های طبیعی

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا عبارت زیر را پاسخ دهید *

"(ضروری)" indicates required fields