ایمپلنت

فهرست مطالب

درمان ایمپلنت

یکی از موثرترین روش های درمانی برای جایگزینی دندان های از دست رفته، درمان ایمپلنت است. اگرچه ممکن است روند درمان ایمپلنت دشوار به نظر برسد، اما نتیجه همیشه باعث خوشحالی بیمار می شود. ایمپلنت را می توان به صورت ساختارهای پیچی مانند ساخته شده از تیتانیوم معرفی کرد. دندان های از دست رفته با این پیچ ها جایگزین می شوند.

درمان ایمپلنت برای چه کسانی انجام نمی شود؟

افرادی که نمی توانند با ایمپلنت های دندانی درمان شوند، نه تنها به دلیل داشتن برخی ویژگی های فیزیکی، بلکه به دلیل داشتن عادات مضر بسیاری که بر سلامت دندان آنها تأثیر منفی می گذارد، نمی توانند کاشت دندان را انجام دهند. بیمارانی که در آنها درمان ایمپلنت دندان قابل انجام نیست یا نتایج موفقیت آمیزی به دست نمی آید، به شرح زیر می باشد:

  • افرادی که بیش از حد سیگار می کشند
  • افراد مبتلا به دیابت
  • افراد مبتلا به بیماری مزمن قلبی
  • افراد مبتلا به فشار خون بالا
  • افرادی که مشکلات لخته شدن خون دارند
  • افرادی که تحت شیمی درمانی قرار می گیرند
  • بیمارانی که رشد استخوانی آنها هنوز کامل نشده است

ایمپلنت دندان چگونه انجام می شود؟

ایمپلنت دندان با بررسی و تعیین ساختار دندان شروع می شود که آیا تراکم کافی در استخوان فک برای درمان ایمپلنت بیمار وجود دارد یا خیر. در این معاینات اگر مشخص شود که تراکم استخوان و میزان استخوان بیمار برای درمان ایمپلنت مناسب نیست، در این حالت پیوند استخوان انجام می شود

پس از افزایش حجم استخوان این ناحیه با استفاده از پیوند استخوان، کاشت دندان شروع می شود. قبل از اقدام به مرحله ساخت پروتز دندان، ایمپلنت در حفره باز شده در استخوان فک قرار می گیرد. اگرچه ادغام ایمپلنت و استخوان فک نسبت به سن، جنس و ویژگی های متابولیک بیمار متفاوت است، اما ادغام ایمپلنت و استخوان فک معمولاً در یک دوره ۳-۲ ماهه اتفاق می افتد.

ادامه مطلب
ارتودنسی در تهرانپارس

پس از اینکه ایمپلنت دندان نقش ریشه دندان را در لثه به عهده گرفت، دندان های مصنوعی آماده می شود. دندان مصنوعی بیمار با اندازه گیری های انجام شده، ساخته می شود. در این مرحله سازگاری رنگ و ساختار سایر دندان های بیمار نیز مورد توجه قرار می گیرد. جراحی ایمپلنت دندان مطابق با ساختار استخوانی بیمار انجام می شود.

مزایای درمان ایمپلنت دندان چیست؟

مزایای درمان ایمپلنت دندان برای بیمار بسیار زیاد است. با ایمپلنت دندان اطمینان حاصل می شود که دندان های جدید هم از نظر زیبایی و هم از نظر عملکردی کیفیت بالایی دارند. علاوه بر این، مزایای درمان ایمپلنت شامل موارد زیر می شود:

  • عدم احساس دندان مصنوعی در دهان باعث می شود تا راحت تر باشید.
  • در حالی که دندان های از دست رفته جایگزین می شوند، دندان های مجاور نیازی به تراش ندارند.
  • عملکردی همانند دندان طبیعی را فراهم می کند.
  • از آنجایی که در دهان ثابت می شود، نسبت به پروتز احساس راحتی بیشتری دارد.
  • طول عمر بسیر طولانی مدتی دارد.
  • درمان مشکلات گفتاری

آیا محدودیت سنی برای درمان ایمپلنت جراحی وجود دارد؟

درمان ایمپلنت قبل از محدوده سنی ۱۵ تا ۱۶ سال برای دختران و ۱۷ تا ۱۸ سال برای پسران انجام نمی شود. برای درمان ایمپلنت ، انتظار می رود که بیمار رشد خود را کامل کرده باشد، زیرا کیفیت و کمیت استخوان فک باید در نظر گرفته شود.

چه افرادی می توانند از درمان ایمپلنت دندان استفاده کنند؟

بیمارانی که می توانند درمان ایمپلنت دریافت کنند، بیمارانی هستند که ۱۸ سالگی را تکمیل کرده اند و رشد فک و صورت خود را کامل کرده اند. اینکه آیا بیماران برای درمان ایمپلنت مناسب هستند یا خیر در اولین معاینه مشخص می شود. در اولین معاینه رادیوگرافی گرفته می شود و مشخص می شود که آیا می توان درمان ایمپلنت را اجرا کرد یا خیر. کسانی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند. اگر قبل از انجام عمل تحت نظر پزشک داروهای خود را متوقف کنند، می توانند تحت درمان ایمپلنت قرار گیرند. برای مبتلایان به پوکی استخوان؛ یک متد درمانی مناسب قبل از درمان ایمپلنت اجرا می شود.

ادامه مطلب
سفید کردن فوری دندان

آیا امکان رد شدن ایمپلنت توسط بدن وجود دارد؟

با توجه به سازگاری ایمپلنت با بدن، شرایطی وجود ندارد که بدن ایمپلنت را نپذیرد. به دلیل این که هیچ گونه عوارض جانبی بر بدن ندارد، از بروز واکنش های آلرژیک در بیماران جلوگیری می کند. بدن بیمارانی که وضعیت سلامت و دهان آنها اجازه می دهد، با ایمپلنت سازگاری کامل دارد.

طول عمر درمان ایمپلنت جراحی چقدر است؟

طول عمر ایمپلنت تقریباً ۳۰ سال است. با توجه به شرایط مراقبت از دهان و دندان ، طول عمر ایمپلنت ها ممکن است متغیر باشد. ساختار دهان و دندان بیمار نیز بر طول عمر ایمپلنت تاثیر می گذارد.

مراقبت از دهان و دندان پس از درمان ایمپلنت چگونه باید انجام شود؟

توجه به فرآیندهای مراقبتی پس از درمان ایمپلنت دندان ضروری است و در ۲ روز اول هرگونه اقدامی که ممکن است باعث ایجاد فشار در دهان شود، انجام نمی شود. مسواک زدن باید با حرکات آهسته و بدون اعمال فشار زیاد انجام شود. تمیز کردن پلاک های تشکیل شده باید به طور منظم انجام شود.

آیا بعد از درمان ایمپلنت درد و تورم وجود خواهد داشت؟

چیزی به نام احساس درد بعد از ایمپلنت دندان وجود ندارد. ممکن است احساس درد خفیفی وجود داشته باشد. اما با استفاده از مسکن هایی که دندانپزشک تجویز کرده است، می توان از بروز این دردها پیشگیری کرد. این امکان وجود دارد که بیمار کمی تورم و تغییر رنگ در گونه داشته باشد.

معایب درمان ایمپلنت جراحی چیست؟

نسبت به وضعیت سلامتی بیماران ممکن است عوارض جانبی رخ دهد. با این حال درمان ایمپلنت سریع‌ترین و بهترین روش درمانی برای کسانی است که دندان‌های از دست رفته دارند. در بیماران سیگاری، دیابتی،  قلبی و فشار خون، احتمال موفقیت در درمان ایمپلنت بسیار کم است.

ادامه مطلب
جراحی ارتوگناتیک انقلابی در ساختار صورت

قیمت این روش درمانی نسبت به دیگر روش های جایگزینی دندان از دست رفته مانند بریج ، بیشتر است. عفونت اطراف ایمپلنت در مواردی مانند ضربه به بیمار در حین یا بعد از درمان ایمپلنت،  احتمال دستیابی به سازگاری استخوان با ایمپلنت کاهش می یابد.

اطلاعات نویسنده

مطالب مشابه

دلایل نیاز به جراحی دندان کودکان
دندانپزشکی کودکان
دکتر محمد قائمی

دلایل نیاز به جراحی دندان کودکان

دلایل نیاز به جراحی دندان در کودکان می‌تواند شامل عوامل مختلفی باشد، از مراقبت‌های معمول تا رسیدگی به مسائل رشدی گرفته تا مداخلات اورژانسی پس

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا عبارت زیر را پاسخ دهید *

"(ضروری)" indicates required fields